Filmportret Buurman Buzhu

Haarlemmerdijk 63

De oudste islamitische slagerij van Amsterdam is gevestigd op de Haarlemmerdijk 63. Mohammed is de trotse eigenaar van deze slagerij. In het begin verkocht Mohammed voornamelijk vlees maar nu verkoopt hij ook andere producten zoals kruiden, kazen en verschillende specerijen uit het Middellandse Zeegebied. De slagerij is uitgegroeid tot een ware buurtwinkel: ‘Het is ’n echt sociaal gebeuren’.

Achter de toonbank

Achter de toonbank Door: Annemarie Proost

Alle rechten voorbehouden
Historie en heden

Historie en heden Door: Annemarie Proost

Alle rechten voorbehouden

Alle rechten voorbehouden

2344 keer bekeken

5 reacties

Voeg je reactie toe
Samira Buzhu

Onjuiste informatie

Ik wil even reageren op bovenstaande artikel dat Slagerij Buzhu moet sluiten ivm klandizie? Dit is klinkklare onzin!

Het is juist dat de slagerij TIJDELIJK dicht is ivm verbouwing. Daarnaast is Mohamed gestopt met werken in de slagerij! Het is ook onzin dat hij de eigenaars van de slagerij! Hij heeft vele jaren gewerkt in de slagerij als personeel en deelde mee in de winst. Mohamed weet als geen ander dat hij nooit eigenaar is geweest, ik kan me ook niet voorstellen dat hij dit heeft verzonnen. Spijtig dat er telkens zoveel onjuiste informatie over de slagerij Buzhu wordt gepubliceerd. Ik sta erop dat dit direct wordt verwijderd!

Afzender: Dochter van Hamadi Buzhu

Henneke Hagen

Oudste islamitische slagerij moet aanstaande zaterdag sluiten

Wegens gebrek aan klandizie moet de fantastische buurtslager Buzhu, de eerste Islamitische slagerij van Amsterdam sluiten. Heel erg, kunnen we nog iets doen? Laten we in ieder geval aanstaande zaterdag naar de winkel komen om Mohammed te steunen en te bedanken voor de fantastische service al jaren.

haneke

RE: Mislukte reportage

De heer Alhadaoui:

Beste lezers/kijkers,

Hierbij wil ik als dichte nabestaande van Dhr. Hamadi Buzhu laten weten dat er incorrecte informatie is gepubliceerd. Mohammed is géén eigenaar van slagerij Buzhu. Het is erg spijtig te lezen dat journalisten klaarblijkelijk hen vak niet kennen en onjuiste informatie publiceren. Dit is een kwalijk iets, want het heeft effect op ons als nabestaanden van de harde werker Hamadi Buzhu, die in de jaren 60 naar Nederland toe kwam als gastarbeider, waarnaar hij vervolgens de eerste slagerij in Amsterdam opent. U begrijpt natuurlijk wel dat hij dit heeft weten te bereiken met bloed, zweet en tranen. Dit trots heeft Dhr. Buzhu ons nabestaanden achter gelaten. Dus hierbij vraag ik u om de media niet te geloven op hen achterlijke fouten die zij maken, door laks hen werk te doen en hen bronnen als verzinselen te gebruiken.

bent u nou familie van Buzhu??

petra blokker

Waar zijn ze

ik kwam er zelf al jaren,weet nog dat er tweelingen in de winkel stonden

en een jongere broertje,uit utrecht.het was er heel gezellig altijd een leuke praatje met ze maken.ik weet nog zelf heel goed dat de heer buzhu heel erg ziek was en dat zij het over hadden genomen in de jaren tachtig.moeder die de zorg voor de man had en de jongens voor de zaak moesten zorgen.de eerste islamitisch en beste slagerij tot nu toe.en een prachtig lokatie.voor mij en mijn vrienden is dit wel de beste slagerij van amsterdam.en nog steeds de lekkerste vlees.

 

De heer Alhadaoui

Mislukte reportage

Beste lezers/kijkers,

Hierbij wil ik als dichte nabestaande van Dhr. Hamadi Buzhu laten weten dat er incorrecte informatie is gepubliceerd. Mohammed is géén eigenaar van slagerij Buzhu. Het is erg spijtig te lezen dat journalisten klaarblijkelijk hen vak niet kennen en onjuiste informatie publiceren. Dit is een kwalijk iets, want het heeft effect op ons als nabestaanden van de harde werker Hamadi Buzhu, die in de jaren 60 naar Nederland toe kwam als gastarbeider, waarnaar hij vervolgens de eerste slagerij in Amsterdam opent. U begrijpt natuurlijk wel dat hij dit heeft weten te bereiken met bloed, zweet en tranen. Dit trots heeft Dhr. Buzhu ons nabestaanden achter gelaten. Dus hierbij vraag ik u om de media niet te geloven op hen achterlijke fouten die zij maken, door laks hen werk te doen en hen bronnen als verzinselen te gebruiken.